Baladéwa ilang gapité

Paribasan Baladéwa ilang gapité iku tegesé wong kang ilang kaluhurané.

Baladéwa.

WedharanBesut

Baladéwa iku paraga saka wiracarita Mahabarata sing uga populèr dadi paraga wayang ing Tanah Jawa. Baladéwa iku paraga sing gagah pideksa, nanging wayang yèn ilang gapité ora bisa dienggo déning dhalang. Gapit iku kayu utawa lulang penyu sing kanggo njepit wayang supaya bisa ditancepké ing debog lan bisa jejeg.

Delenga ugaBesut