Tuduhaké menu pokok
Bambang Widjojanto.jpg

Bambang Widjojanto (lair ing Jakarta, 18 Oktober 1959; umur 60 taun) ya iku salah sawijining tokoh ingkang mbéla hak asasi manungsa ing Indonesia.Piyambaké tau dadi Ketua Yayasan Lembaga Bantuan Hukum Indonesia (YLBHI). Piyambaké mbéla masarakat asli, kurban aniyaya sing ana gandhèng cènèngé karo hak - hak sipil lan pulitik. Ing taun 1993, piyambaké nampa penghargaan HAM Kennedy amarga mbéla hak - hak masarakat Irian Jaya. Kajaba dadi anggota aktif Kontras lan Konsorsium Nasional Reformasi Hukum, piyambakéuga anggota ICW (Indonesia Corruption Watch, ICW minangka salah sawijining LSM antikorupsi ing Indonesia.