Banyu mineral

Banyu mineral yaiku banyu saka sumber mineral sing ngemot macem-macem mineral, kayata garam lan senyawa belerang . Banyu mineral biasane bisa mati utawa cemlorot (karbonat / cekap) miturut anané utawa ora ana gas tambahan.

Sumber banyu mineral ing Gunung Sabalan, Iran

Biasane, banyu mineral digunakake utawa dikonsumsi ing sumber musim semi, asring diarani "njupuk banyu" utawa "njupuk obat," ing papan kayata spa, adus, utawa sumur . Istilah spa digunakake kanggo papan sing banyune dikonsumsi lan diresiki; bath nalika banyu biasane digunakake kanggo adus, terapi, utawa rekreasi; lan sumur ing endi banyune arep dikonsumsi.

Banyu mineral