Basa Géorgia

Cithakan:Infobox Language/IPA notice

Basa Géorgia iku basa utama ing nagara Géorgia, siji nagara républik ing Kaukasia, lan gunggung panyaturé watara wong 4 yuta, sing dedunung ing nagara Géorgia, Iran, Azerbaijan, Turki, lan Ruslan. Basa Géorgia ditulis nganggo aksara mkredeli.

Georgia
ქართული Kartuli
Dituturaké ing Georgia, Iran, Azerbaijan, Turki, Ruslan
Gunggung panutur 4 juta[1]
Rumpun basa Kaukasia Kidul
  • Georgia
Sistem tulisan Alfabet Georgia
Status resmi
Basa resmi ing  Géorgia
Regulated by No official regulation
Kodhe basa
ISO 639-1 ka
ISO 639-2 geo (B)Cithakan:Infobox Language/terminological
ISO 639-3 kat

RujukanBesut

  1. Glanville Price, Encyclopedia of the Languages of Europe, p. 80