Turki

Turki iku nagara ing pawatesan antara bawana Éropa lan Asia. Kutha krajané yaiku Ankara. Saliyané iku kutha gedhé dhéwé sing misuwur yaiku kutha Istanbul, kutha iki jaman ndisik bekasé punjer pamaréntahané Romawi wétan, lan sawisé iku direbut Turki Usmani. Nagara iki sing ndunungi 70 yuta jiwa. Turki wewatesan karo Grikenlan lan Bulgaria ing sisih kulon. Ing sisih kidul Turki wewatesan karo Suriah lan Irak. Ing sisih wétan wewatesan karo Armenia, lan Azerbaijan.

Türkiye Cumhuriyeti
Pitakaning Turki
Flag
Coat of arms of Turki
Coat of arms
Motto: Yurtta Barış, Dünyada Barış
(Turki: "Tentrem ing Omah, Tentrem ing Donya")
Anthem: Istiklâl Marsi
Location of Turki
CapitalAnkara
Largest cityIstanbul
Official languagesTurki
GovernmentRépublik
Dina Nasional
• Water (%)
1,3%
Population
• 2017 estimate
80.810.525 (16)
• 2000 census
67.844.903
GDP (PPP)2005 estimate
• Total
US$529,6 miliar (18)
• Per capita
US$7.503 (76)
CurrencyLira Turki Anyar (YTL)
Time zoneUTC+3 (UTC+3)
• Summer (DST)
UTCora ana cctld =.tr (ora ana)
Calling code+90

Pamérangan administratifBesut

Kanggo kaperluan statistik, Turki dipérang dadi 7 region (bölge). Sacara administratif Turki dipérang sajeroning 81 provinsi. Sabanjuré provinsi-provinsi mau dipérang manèh dadi 923 dhistrik (ilçeler; sing. ilçe).

Kutha-kutha wigati lan cacah sing ndunungi (miturut sensus taun 2000 lan sensus 2017 (İzmir)):

Wacan terusanBesut

  • Mango, Andrew (2004). The Turks Today. Overlook. ISBN 1585676152.
  • Pope, Hugh; Pope, Nicole (2004). Turkey Unveiled. Overlook. ISBN 1585675814.
  • Revolinski, Kevin (2006). The Yogurt Man Cometh: Tales of an American Teacher in Turkey. Citlembik. ISBN 9944424013.

GladriBesut

Deleng ugaBesut

Pranala njabaBesut

PamaréntahBesut

Institusi publikBesut

Profil liyanéBesut