Tuduhaké menu pokok

Turki iku nagara ing pawatesan antara bawana Éropah lan Asia. Kutha krajané ya iku Ankara. Saliyané iku kutha gedhé dhéwé sing misuwur ya iku kutha Istanbul, kutha iki jaman ndisik bekasé punjer pamaréntahané Romawi wétan, lan sawisé iku direbut Turki Usmani. Nagara iki sing ndunungi 70 yuta jiwa. Turki wewatesan karo Yunani lan Bulgaria ing sisih kulon. Ing sisih kidul Turki wewatesan karo Suriah lan Irak. Ing sisih wétan wewatesan karo Armenia, lan Azerbaijan.

Türkiye Cumhuriyeti
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: Yurtta Barış, Dünyada Barış
(Turki: "Tentrem ing Omah, Tentrem ing Donya")
Antem: Istiklâl Marsi
Kutha krajanAnkara
Kutha paling gedhé Istanbul
Basa resmi Turki
Papréntahan Républik
Dina Nasional
 •  Banyu (%) 1,3%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2017 80.810.525 (16)
 •  Cacah sirah 2000 67.844.903
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$529,6 miliar (18)
 •  Per kapita US$7.503 (76)
Valuta Lira Turki Anyar (YTL)
Zona wektu UTC+3 (UTC+3)
 •  Mangsa Panas (DST) ora ana (UTCora ana cctld =.tr)
Kodhé bèl +90

Pamérangan administratifBesut

Kanggo kaperluan statistik, Turki dipérang dadi 7 region (bölge). Sacara administratif Turki dipérang sajeroning 81 provinsi. Sabanjuré provinsi-provinsi mau dipérang manèh dadi 923 dhistrik (ilçeler; sing. ilçe).

Kutha-kutha wigati lan cacah sing ndunungi (miturut sensus taun 2000 lan sensus 2017 (İzmir)):

Wacan terusanBesut

  • Mango, Andrew (2004). The Turks Today. Overlook. ISBN 1585676152. 
  • Pope, Hugh; Pope, Nicole (2004). Turkey Unveiled. Overlook. ISBN 1585675814.  Cite nganggo paramèter lawas |coauthors= (pitulung)
  • Revolinski, Kevin (2006). The Yogurt Man Cometh: Tales of an American Teacher in Turkey. Citlembik. ISBN 9944424013. 

GladriBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut