Suriah

Républik Arab Suriah (Arab: الجمهورية العربية السورية‎‎ al-jumhūriyyaħ al-ʕarabiyyaħ as-sūriyyaħ; Inggris: Syria), yaiku nagara ing Wétan Tengah, minangka nagara Turki dumunung ana ing sisih lor, Irak ing Wétan, Segara Tengah ing kulona lan Yordania ana ing sisih kidul.Suriah Kutha krajan Damaskus.[1]

الجمهوريّة العربيّة السّوريّة
Al-Jumhūriyyaḧ al-ʻArabiyyaḧ as-Sūriyyaḧ
Pitakaning Suriah
Flag
Coat of arms of Suriah
Coat of arms
Motto: 
Anthem: Homat el Diyar
Location of Suriah
Capital
and largest city
Damaskus
Official languagesArab
GovernmentRépublik (de jure)
Kamardikan
• Water (%)
0,06%
Population
• 2005 estimate
18.448.752 (55)
• - census
-
GDP (PPP)2005 estimate
• Total
US$67,6 miliar (64)
• Per capita
US$3.724 (120)
CurrencyPound (SYP)
Time zoneUTC+2
• Summer (DST)
UTC+3
Calling code963
Internet TLD.sy
1. Kalebu tlatah ambané 1.295 km² kang dikuwasani Israèl.

GéografiBesut

Artikel utama: Géografi Suriah

Suriah dumadi saka dhataran dhuwur garing, sanadyan pérangan kulon-loré kang wewatesan karo Mediterania cukup ijo. Eufrat, kali paling wigati ing Suriah, ngliwati nagara iki ing sisih wétan. Nagara iki dianggep siji saka limalas nagara kang dianggep kalebu "Kantung Peradaban" utawa Cradle of Civilization.

Kutha gedhé kalebu kutha krajan Damaskus ing kulon-lor, Aleppo ing sisih lor, lan Homs. Akèh-akèhé kutha wigati dumunung ana ing sadawané pasisir. Deleng uga Pratélan kutha ing Suriah.

Iklim ing Suriah panas lan garing, sanadyan mangsa adhem kalebu ora pati adhem. Amarga elevasiné, salju uga kadhangkala mudhun ana ing mangsa adhem.

Peta lokasiBesut

Cithakan:Syria labelled map

Suriah duwé 14 kutha minangka kodhè ISO-3166-2, ing antarané yaiku.[2]

Deleng ugaBesut

Pranala njabaBesut

Cathetan sikilBesut

  1. "Kutha krajan Suriah" (URL). 2009. Dibukak ing 19 Juni 2009.
  2. "Syria Map With 1S0-3166-2 Country Code" (URL). 2009. Dibukak ing 19 Juni 2009.