Karajan Hasyimiyah Yordania, racaké disebut Yordania (basa Arab: أردنّ, alih aksara: ʼUrdunn), iku nagara ing Timur Tengah kang wewatesan karo Suriah ing sisih lor, Arab Saudi ing wétan lan kidul, Irak ing wétan-lor, sarta Israèl lan Tepi Barat ing sisih kulon. Yordania nrima arus pangungsi Palestina sajeroning punjul telung dasawarsa, ndadèkaké minangka salah siji penampung pengungsi gedhé dhéwé ing donya. Nagara kang ora pati sugih bahan tambang iki ngimpor lenga patra saka nagara-nagara tanggané.

المملكة الأردنّيّة الهاشميّة
Al Mamlakah al Urdunnīyah al Hāshimīyah
Gendéra
Sesanti: الله، الوطن، الملك (Allah, al-watan ("Tanah Air"), al-malik ("Raja"))/ الأردن أولاً: Al Urdun Awwalan ("Utamakaké Yordania")
Antem: As-salam al-malaki al-Urduni
Kutha krajan
lan paling gedhé
Amman
Basa resmi Arab
Papréntahan Monarki
Kamardikaan
 •  Banyu (%) ~0,01%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 5.729.732 (104)
 •  Cacah sirah 2003 5.460.000
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$24,69 miliar (100)
 •  Per kapita US$4.383 (111)
Valuta Dinar (JOD)
Zona wektu (UTC+2)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+3)
Kodhé bèl 962
TLD Internèt .jo

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut


Nagari-nagari ing Wétan Tengah
Arab Saudi | Bahrain | Irak | Iran | Israel | Kuwait | Libanon | Mesir | Oman | Qatar | Suriah | Turki | Uni Emirat Arab | Yaman | Yordania