Bahrain

Karajan Bahrain (Arab: مملكة البحرين) iku nagara kapuloan ing Lempongan Pèrsi sing ora duwé wewatesan. Lempongan Bahrain misahaké nagara iki karo Qatar lan Arab Saudi. Tanggané Bahrain, Arab Saudi ana ing sisih kulon lan nyambung karo Bahrain liwat Tambak Raja Fahd sing dibukak kanthi resmi tanggal 25 November 1986 lan Qatar ing sisih kidul nyabrang Lempongan Pèrsi. Wiyar wewengkoné mèh padha karo wiyar wewengkon DKI Jakarta.

مملكة البحرين
Mamlakat al-Bahrain
Patakaning Bahrain
Pataka
Aditamènging Bahrain
Aditamèng
Cihnabrawit: 
Gunagita: Bahrainona
Dunungpenering Bahrain
Kuthagara
lan brehakutha
Al-Manamah
JawatbasaArab
PapréntahanMonarki konstitusional
Kamardikan
• Banyu (%)
bisa dikiwakaké
Population
• Pikira-kira 2005
688.345 (157)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$14,61 milyar (123)
• Saben wong
US$18.817 (38)
ArtacihnaDinar (BHD)
Laladan wektuUTC+3
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+3
Durawadasandi973
Nagarasandigreha.bh

Saiki lagi direncanakaké panggawéyan Kreteg Pamitran Qatar-Bahrain sing ngubungaké Bahrain lan Qatar. Yèn kreteg iki rampung diwangun, mengko bakal dadi yasan pangubung paling dawa ing donya.

Pirsanana ugaBesut

Pranala njabaBesut