Kuwait

Kuwait iku nagara monarki kang sugih lenga ing pasisir Lempongan Pèrsi, Wétan Tengah. Nagara iki wewatesan karo Arab Saudi ing sisih kidul lan Irak ing sisih lor. Jeneng 'Kuwait' asalé saka tembung Arab kang tegesé "bètèng kang dibangun cedhak banyu".

دولة الكويت
Dawlat al Kuwayt
Patakaning Kuwait
Pataka
Cihnabrawit: (pertalan) Kanggo Kuwait
Gunagita: Al-Nasheed Al-Watani
Dunungpenering Kuwait
Kuthagara
lan brehakutha
Kutha Kuwait
JawatbasaArab
PapréntahanMonarki konstitusional
Kamardikan
• Banyu (%)
bisa dilirwakaké
Population
• Pikira-kira 2005
2.335.648 (137)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$42,55 milyar (77)
• Saben wong
US$16.066 (43)
ArtacihnaDinar (KWD)
Laladan wektuUTC+3
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+3
Durawadasandi965
Nagarasandigreha.kw

GovernoratBesut

Kuwait dipérang dadi 6 governorat (muhafadhah):

SajarahBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut