Tuduhaké menu pokok

Kuwait iku nagara monarki kang sugih lenga ing pasisir Lempongan Pèrsi, Wétan Tengah. Nagara iki wewatesan karo Arab Saudi ing sisih kidul lan Irak ing sisih lor. Jeneng 'Kuwait' asalé saka tembung Arab kang tegesé "bètèng kang dibangun cedhak banyu".

دولة الكويت
Dawlat al Kuwayt
Gendéra
Sesanti: (pertalan) Kanggo Kuwait
Antem: Al-Nasheed Al-Watani
Kutha krajan
lan paling gedhé
Kutha Kuwait
Basa resmi Arab
Papréntahan Monarki konstitusional
Kamardikan
 •  Banyu (%) bisa dilirwakaké
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 2.335.648 (137)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$42,55 milyar (77)
 •  Per kapita US$16.066 (43)
Valuta Dinar (KWD)
Zona wektu (UTC+3)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+3)
Kodhé bèl 965
TLD Internèt .kw

Isi

GovernoratBesut

SajarahBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut