Tuduhaké menu pokok

Républik Irak (jeneng lokal: Al Jumhuriyah al Iraqiyah - jeneng lokal ringkes: Al Iraq [1] (Arab: Ngenani wuni iki العراق , Turki: Irak, Kurdi: عيَراق), iku nagara ing Wétan Tengah utawa Asia Kidul-kulon, sing ngambah sapérangan gedhé dhéwé laladan Mesopotamia sarta pojok lor-kulon saka Pagunungan Zagros lan pérangan wétan saka Ara-ara Suriah. Nagara iki wewatesan karo Kuwait lan Arab Saudi ing kidul, Yordania ing kulon, Suriah ing lor-kulon, Turki ing lor, lan Iran ing wétan. Irak duwé pérangan sing ciut banget saka garis pasisir ing Umm Qashr ing Lempongan Pèrsi.

الجمهورية العراقية
Al-Jumhuriyah Al-Iraqiyah
كۆماری عێراق
Komara Iraqê
Gendéra Lambang nagara
'Sesanti: 'Allahu Akbar
(Arab: "Allah Maha Ageng")
Antem: Mawtini 1
Kutha krajanBagdad2
Kutha paling gedhé Bagdad
Basa resmi Arab, Kurdi 3, Assyria
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) 1,1%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 26.074.906 (45)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$89,8 milyar (58)
 •  Per kapita US$3.500 (122)
Valuta Dinar (IQD)
Zona wektu (UTC+3)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+4)
Kodhé bèl 964
TLD Internèt .iq
1. Etnis Kurdi migunakaké Ey Reqîb.

2. Kutha krajan Laladan Otonomi Kurdi ya iku Arbil.

3. Basa utama ing telung laladan Kurdi.

Kutha krajan Irak ya iku Bagdad. Nagara iki sing ndunungi kurang luwih 22 yuta jiwa lan jembaré ana... km².

RujukanBesut

Wacan terusanBesut

  • Wawancara karo Sean Garcia saka Refugees International, ngenani kasangsaran atusan èwu pangungsi Irak [1]
  • Shadid, Anthony 2005. Night Draws Near. Henry Holt and Co., New York, AS. ISBN 0-8050-7602-6
  • Hanna Batatu, "The Old Social Classes and the Revolutionary Movements of Iraq", Princeton: Princeton University Press, 1978
  • Irak iku setting utama kanggo novèl fiksi èlmiyah John J. Rust "Epsilon"
  • A Dweller in Mesopotamia, petualangan sawijining seniman resmi ing Taman Eden, déning Donald Maxwell, 1921. (faksimili sing bisa digolèki ing Perpustakaan Univèrsitas Georgia; DjVu & layered PDF format)
  • By Desert Ways to Baghdad, déning Louisa Jebb (Mrs. Roland Wilkins) Mawa ilustrasi lan peta, 1908 (edhisi 1909). (faksimili sing bisa digolèki ing Perpustakaan Univèrsitas Georgia; DjVu & layered PDF format)

Pranala njabaBesut

PamaréntahBesut

Pirsanana ugaBesut

TinjauanBesut

PawartaBesut

LiyanéBesut