Asia Kidul-kulon, utawa Asia Kulon, iku wewengkon pérangan kidul-kulon bawana Asia. Istilah "Asia Kulon" luwih kerep dipigunakaké sajeroning tulisan ngenani arkéologi lan mangsa prasajarah kawasan iku.

Peta sing nuduhaké Asia Kidul-kulon - Istilah "Wétan Tengah" luwih sok dipigunakaké kanggo Asia Kidul-kulon lan sawetara nagara ing Afrika Lor

Para ahli géografi terusik kanthi anané ambiguitas istilah "Wétan Tengah" sing luwih populer tinimbang "Asia Kidul-kulon". Nagara kaya déné India luwih seneng migunakaké istilah "Asia Kulon", mbokmanawa amarga istilah "Wétan Tengah" luwih ka Éropahan (Eurocentrism). Nanging ana kalangan sing nganggep Wétan Tengah perlu nyakup nagara-nagara ing Afrika Lor utawa paling ora nagara Mesir waé.

Sawetara nagara lan wewengkon sing kalebu Asia Kidul-kulon ya iku:

Anatolia, Arabia, Levant, lan Mesopotamia iku péranganing wewengkon Asia Kidul-kulon.

Kanggo wedharan ngenani sajarah nagara-nagara ing Asia Kidul-kulon, pirsani Sajarah Wétan Tengah