Pakistan

Pakistan iku nagara ing bawana Asia. Kutha krajan nagara iki yaiku Islamabad. Nagara iki sing ndunungi kurang luwih160 yuta jiwa lan jembaré ana 803.940 km2. Pakistan iku nagara sempalan saka India lan mardika luwih dhisik tinimbang India saka Britania Raya. Nagara Pakistan iku saiki nagara sing nduwé mayoritas Muslim kapindho sadonya. Sadurungé taun 1971 lan nalika Pakistan Wétan utawa saiki diarani Bangladesh isih dadi wewengkon Pakistan, Pakistan malahan nagara mayoritas Islam sing gedhé dhéwé.

اسلامی جمہوریۂ پاکستان
islāmī jamhūriya-i-pākistān
Pitakaning Pakistan
Flag
Coat of arms of Pakistan
Coat of arms
Motto: īmān, ittihād, nazm
(Urdu: "Iman, Kamanunggalan, Dhisiplin")
Anthem: "Pak sarzamin shad bad"
Location of Pakistan
CapitalIslamabad
Largest cityKarachi
Official languagesUrdu, Inggris, Arab
GovernmentRépublik
Kamardikan
• Water (%)
3,1
Population
• 2006 estimate
165.803.560 (6)
• - census
-
GDP (PPP)2004 estimate
• Total
US$392 miliar (26)
• Per capita
US$2.567 (135)
CurrencyRupee (PKR)
Time zoneUTC+5
• Summer (DST)
UTC+5 (ora ana)
Calling code92
Internet TLD.pk

Nagara Pakistan mbiyèn diproklamasèkaké ing tanggal 14 Agustus 1947 ing kutha Karachi. Proklamasi iki sadina sadurungé proklamasi nagara India mardika. Karepé supaya Gubernur-Jéndral India-Britania, Lord Mountbatten bisa rawuh ing loro-loroné upacara kamardikan.

National symbols of Pakistan (Official)
National animal Markhor.jpg
National bird Keklik.jpg
National tree Pedrengo cedro nel parco Frizzoni.jpg
National flower Jasminum officinale.JPG
National heritage animal Snow Leopard 13.jpg
National heritage bird Vándorsólyom.JPG
National aquatic marine mammal Platanista gangetica.jpg
National reptile Persiancrocodile.jpg
National amphibian Bufo stomaticus04.jpg
National fruit Chaunsa.JPG
National mosque Shah Faisal Mosque (Islamabad, Pakistan).jpg
National mausoleum
National river Indus river from karakouram highway.jpg
National mountain K2, Mount Godwin Austen, Chogori, Savage Mountain.jpg