Tuduhaké menu pokok

Républik Yaman iku nagara ing Jazirah Arab ing Asia kidul-kulon, péranganing Timur Tengah. Yaman wewatesan karo Laut Arab ing sisih kidul, Lempongan Aden lan Laut Merah ing sisih kulon, Oman ing sisih wétan lan Arab Saudi ing sisih lor. Wong-wong keturunan Arab ing Indonésia akèh-akèhé asal saka nagara iki [1].

الجمهوريّة اليمنية
Al-Jumhuriyah al-Yamaniyah
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: Tuhan, Nagara, Revolusi, Persatuan
Antem: United Republic
Kutha krajan
lan paling gedhé
Sana'a
Basa resmi Arab
Papréntahan Républik
Unifikasi
 •  Banyu (%) bisa dilirwakaké
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 20.727.063 (51)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$18,32 miliar (111)
 •  Per kapita US$736 (185)
Valuta Rial (YER)
Zona wektu (UTC+3)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+4, ora dianggo)
Kodhé bèl 967
TLD Internèt .ye

Pamerangan AdministratifBesut

  Nagara iki diperang dadi 12 kegubernuran.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut


Nagari-nagari ing Wétan Tengah
Arab Saudi | Bahrain | Irak | Iran | Israel | Kuwait | Libanon | Mesir | Oman | Qatar | Suriah | Turki | Uni Emirat Arab | Yaman | Yordania


  1. https://id.wikipedia.org/wiki/Arab-Indonesia