Kamardikan

(Kaelih saka Kamardikaan)

Kamardikan yaiku:

  • (tembung aran) wektu siji nagara nggayuh hak kendhali tumrap kabèh wewengkon pérangan nagarane.
  • (tembung aran) wektu wong ngentukake hak kanggo ngendhalekake dhirine dhéwé tanpa campur tangan wong liya lan utawa ora gumantung marang wong liya.

Sinonime yaiku 'kabebasan'.

Deleng ugaBesut