Tuduhaké menu pokok
Damascus montage.png

Damaskus (Arab: دمشق‎‎, transliteration: Dimasyq, uga diarani الشام asy-Syām) iku kutha krajan lan kutha paling gedhé ing Suriah. Kutha iki minangka salah siji kutha paling tuwa sing tansah didunungi ing donya, saliyané Al-Fayyum, lan Gaziantep. Populasi watara 1.67 juta jiwa.

Sana Warisan Donya UNESCO
Kutha Kuna Damaskus
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Umayyad Mosque facade
JinisBudaya
Wewatoni, ii, iii, iv, vi
Rujukan20
Tlatah UNESCOArab States
Sujarah prasasti
Prasasti1979 (Sési ke-3)

RujukanBesut

Pranala njabaBesut

Cithakan:Kutha krajan ing Asia