Tuduhaké menu pokok
Damascus montage.png

Damaskus (Arab: دمشق‎‎, transliteration: Dimasyq, uga diarani الشام asy-Syām) iku kutha krajan lan kutha paling gedhé ing Suriah. Kutha iki minangka salah siji kutha paling tuwa sing tansah didunungi ing donya, saliyané Al-Fayyum, lan Gaziantep. Populasi watara 1.67 juta jiwa.

Kutha Kuna Damaskus
دمشقالشاسصعاسغ, Dimaxq
Umayyad Mosque facade
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Suriah, Kekhalifahan Rasyidin, Bani Umayah, Herodian dynasty, Kamaharajan Rum, Nabath, Kamaharajan Rum, Kakaisaran Byzantium, Bani Abbasiyah, Wangsa Ayyubiyyah, Dinasti Seljuk, Mamluk, Kakaisaran Ottoman, Mandat Perancis di Suriah dan Lebanon Edit this on Wikidata
Laladan 105 km2 (1.13×109 sq ft)
Paugeran i, ii, iii, iv, vi
Rujukan 20
Koordhinat 33°31′N 36°17′E / 33.51°N 36.29°E / 33.51; 36.29
Prasasti 1979 (Sèsi ke-3)
Ing Bebaya ()
Situs jaringan www.damascus.gov.sy

RujukanBesut

Pranala njabaBesut

Cithakan:Kutha krajan ing Asia