Basa Hoysan

Basa Hoysan, (aksara Kan: 台山話; basa Hoysan: [hɔi˨san˧wa˧˨˥]) yaiku kalêbu carabasaning basa Yüt. Carabasa iki gagayut karo carabasa Kwangtung kanthi padhamangrêten (Ing: mutual intelligibility) kang sithik. Basa Hoysan kocap ing laladan kidul Propinsi Kwangtung ing Cina, utamane. ing konthi kutha kang kadunungan ana kulon Pearl River Delta. Ing pungkasan abad kaping 19 M lan wiwitan abd kaping 20 M, akeh wêtunara saka Cina ing Amerikah wiwit saka laladan Siyi kang kadunungan akeh pamocap carabasa iki. Saengga, carabasa Hoysan dumadi gêdhe bawane (Ing: dominant) ing pacinan-pacinan Kanadha lan Amerikah. Carabasa iki biyene saemper basa panyawiji kanggo para wong Cina ing Amerikah.

Sawang ugaBesut