Basa Irula ya iku salah siji basa Dravida sing dicaturaké déning wong Irula sing dumunung ing tlatah Pagunungan Nilgiri, wewengkon Tamil Nadu lan Karnataka, India.[3] Basa iki tinulisaké nganggo aksara Tamil.

Irula
Asal India
Laladan Tamil Nadu
Ètnis Irula
Panyatur asli
200.000 (2003)[1]
Dravida
Aksara Tamil
Kodhe basa
ISO 639-3 iru
Glottolog irul1243[2]
Artikel iki ngandhut simbul-simbul fonètis IPA. Tanpa sengkuyungan tèhnis sing trep, panjenengan namung bakal weruh simbul pitakon, kothak, utawa liyané, nanging dudu karakter Unicode.

Cathetan sikilBesut

  1. ^ Irula ing Ethnologue (éd. ka-18, 2015)
  2. ^ Hammarström, Harald; Forkel, Robert; Haspelmath, Martin, eds. (2017). "Irula". Glottolog 3.0. Jena, Jerman: Max Planck Institute for the Science of Human History. 
  3. ^ Perialwar 1979, k. 1.

RujukanBesut

  • Perialwar, R. (1978), A Grammar of Irula, Annamalai University 
  • Perialwar, R. (1979), Phonology of Irula with Vocabulary, Annamalai University 
  • Zvelebil, Kamil V. (2001), "Irula Phonological System", Nilgiri Areal Studies, Charles University in Prague, The Karolinum Press, ISBN 80-7184-945-6