Basa Tyocyu

Basa Tyocyu (Aksara Kan: 潮州話; pinyin: Cháozhōuhuà, Tyocyu: Diê⁵ziu¹ uê⁷, Syantow: Dio⁵ziu¹ uê⁷) ya iku basa Ban Ca-osyan kang kalebu basa Ban Kidul lan kocap dening wong Tyocyu ing laladan Ca-osyan kang mapan ing Kwangtung wetan sarta dening wetunarane ing saindering donya. Basa iki cedhak karo saperangan carabasa Hogkyen lan duwe saperangan temutembung sarta swarawidya kang padha karo basa Hogkyen. Ananging, basa kaloron mau ora bisa dipadhamangreteni (Ing: not mutually intelligible).


Basa Tyocyu parijaga akeh carapocap basa Cina Kuna lan tetembungan kang wis ilang ing saperangan parijinis basa Cina modheren. Mula, akeh juru basawidya kang ngarani yen basa Tyocyu kalebu basa-basa Cina kang parijaga.

Sawang ugaBesut

Basa Cina