Basa Yunani

(Kaelih saka Basa Yunani kuna)
Cithakan:Infobox Language/IPA notice

Basa Ellas utawa basa Ellas Dhimotiki (Ellas: Ellenika, Indonésia: bahasa Yunani) ing basa asliné yaiku pang dhéwé ana ing basawangsa Barata Éropa. Basa iki bisa lestari èwonan taun. Basa Ellas ing Éropa kaanggep basa klasik sasandhingé basa Latin. Kocap, basa Ellas duwé kosakata sing cacahé kurang luwih ana 600.000 tembung.

Basa Ellas
Ελληνικά Ellinika'
Dituturaké ing Grikenlan, Siprus
Wilayah sisih wétan Medhitheraniyah
Gunggung panutur 15 yuta
Ranking 74
Rumpun basa Barata Éropa
 basawangsa Ellas
  Attiki
Status resmi
Basa resmi ing Ellas, Siprus (lan Pasawijen Éropa)
Regulated by ora ana pengatur resmi
Kodhe basa
ISO 639-1 el
ISO 639-2 ell (T)Cithakan:Infobox Language/SIL14
ISO 639-3 ell

Basa Ellas iki ditulis mawa aksara Ellas. Aksara Ellas iki salah sawiji aksara sing tuwa dhéwé lan isih digunakaké saiki.

Ugi priksaniBesut

Basa Ellas Purwa

Basa Ellas Mikine

Basa Ellas Kuna

Basa Elllas Koyni

Basa Ellas Tengahan

Basa Ellas Katarewusah

Pranala njabaBesut

Cithakan:Basa resmi Uni Éropa