Bateré

Bateré yakui perkakas elektronika sing bisa nyimpen listrik.[1] Nalika baterei nyedhiyakake daya listrik, terminal positif yaiku katoda lan terminal negatif yaiku anoda.[2] Nalika baterei disambungake menyang beban listrik eksternal, reaksi redoks ngowahi reaktan energi dhuwur dadi produk energi sing luwih murah, lan bedane energi bebas dikirim menyang sirkuit njaba minangka energi listrik.

RéferènsiBesut

  1. Crompton, T. R. (2000-03-20). Battery Reference Book (third ed.). Newnes. p. Glossary 3. ISBN 978-0-08-049995-6. Dibukak ing 2016-03-18.
  2. Pauling, Linus (1988). "15: Oxidation-Reduction Reactions; Electrolysis". General Chemistry. New York: Dover Publications, Inc. p. 539. ISBN 978-0-486-65622-9.