Battle of the Sexes

Battle of the Sexes yaiku filem komedi biografi Inggris-Amerika taun 2017 sing disutradarani dening Jonathan Dayton lan Valerie Faris lan digawé dening Danny Boyle, Christian Colson lan Robert Graf. Manuskrip film iki ditulis dening Simon Beaufoy adhedhasar crita sejati wanita nomer dunia Billie Jean King ing pertandingan tenis antar-gender 1973. Juru paragane Emma Stone, Steve Carell, Andrea Riseborough, Sarah Silverman, Bill Pullman, Alan Cumming, Elisabeth Shue, Austin Stowell lan Eric Christian Olsen.

Battle of the Sexes
250px
Poster film Battle of the Sexes
DisutradaraniJonathan Dayton
Valerie Faris
DiprodhuseriDanny Boyle
Christian Colson
Robert Graf
DiskénariyoniSimon Beaufoy
DibintangiEmma Stone
Steve Carell
Andrea Riseborough
Sarah Silverman
Bill Pullman
Alan Cumming
Elisabeth Shue
Austin Stowell
Eric Christian Olsen
DimusikiNicholas Britell
SinématografiLinus Sandgren
Dibesut déningPamela Martin
Perusahaan
prodhuksi
Decibel Films
Cloud Eight Films
Dibabar déningFox Searchlight Pictures
Tanggal metu
  • Sèptèmber 2, 2017 (2017-09-02) (Festival Film Telluride)
  • Sèptèmber 22, 2017 (2017-09-22) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Sèptèmber 29, 2017 (2017-09-29) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
121 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
Britania Raya
BasaBahasa Inggris
Rantaman$25 juta[2]
Kalarisan$18,445,094[3][4]

Filem Battle of the Sexes yaiku film kolaborasi kaping kalih saka Emma Stone lan Steve Carell sawisé film Crazy, Stupid, Love. Filem kasebut wiwit tayang ing Festival Film Telluride tanggal 2 September 2017 [5] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 22 September 2017 kanthi winates lan 29 September 2017.[6] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

ParagaBesut

  • Emma Stone minangka Billie Jean King
  • Steve Carell minangka Bobby Riggs
  • Andrea Riseborough minangka Marilyn Barnett
  • Sarah Silverman minangka Gladys Heldman
  • Bill Pullman minangka Jack Kramer
  • Alan Cumming minangka Ted Tinling
  • Elisabeth Shue minangka Priscilla Wheelan
  • Austin Stowell minangka Larry King
  • Natalie Morales minangka Rosie Casals
  • Eric Christian Olsen minangka Lornie Kuhle
  • Lewis Pullman minangka Larry Riggs
  • Jessica McNamee minangka Margaret Court
  • Martha MacIsaac minangka Jane Bartkowicz
  • Wallace Langham minangka Henry
  • Mark Harelik minangka Hank Greenberg
  • Fred Armisen minangka Rheo Blair
  • Chris Parnell minangka DJ
  • John C. McGinley minangka Herb

Tanggepan juru kritikBesut

Film Battle of the Sexes nampa komentar positif saka para juru kritik Adhedhasar Tomat Rotten, film nduweni rating 85%, miturut 263 review, kanthi rating rata-rata 7.2 / 10.[7] Adhedhasar Metacritic, film pikantuk nilai 73 saking 100, adhedhasar 46 kritik, nuduhake "review apik".[8]

Box officeBesut

Filem Battle of the Sexes entuk $ 12,638,526 ing Amerika Utara lan $ 5,806,568 ing negara liya. Total penghasilane kui film iki mencapai $ 18,445,094, luwih cilik tinimbang biaya produksi fileme $ 25 yuta.[4]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, film iki entuk $ 515.450, minangka posisi kaping 16 ing box office.[4]

RujukanBesut

  1. "Battle of the Sexes (12A)". British Board of Film Classification. November 14, 2017. Dibukak ing April 26, 2018.
  2. "Production of Fox Searchlight's Battle of the Sexes Contributed Over $25 Million to the California Economy". MPAA. September 21, 2017. Dibukak ing September 29, 2017.
  3. "Battle of the Sexes (2017)". The Numbers. Dibukak ing December 27, 2017.
  4. a b c "Battle of the Sexes (2017)". Box Office Mojo. Dibukak ing December 27, 2017.
  5. Hammond, Pete (August 31, 2017). "'Darkest Hour', 'Battle Of The Sexes', 'Lady Bird' Among World Premieres In 2017 Lineup – Telluride Film Festival". Deadline.com. Dibukak ing August 31, 2017.
  6. D'Alessandro, Anthony (March 21, 2017). "'Battle Of The Sexes': Billie Jean King-Bobby Riggs Tennis Pic Sets Fall Date". Deadline.com. Dibukak ing March 21, 2017.
  7. "Battle of the Sexes (2017)". Rotten Tomatoes. Dibukak ing December 27, 2017.
  8. "Battle of the Sexes reviews". Metacritic. Dibukak ing December 27, 2017.

Pranala njabaBesut