Batur, réwang, réncang (krama) utawa pembantu rumah tangga (basa Indonésia) iku wong kang nyambut gawé sajeroning omah utawa rumah tangga (basa Indonésia). Batur iku ngréwangi pandarbé omah ngurusi omah utawa kang ndunungi omah iku. Tugasé lumrahé resik-resik, ngurusi bocah utawa masak.

Buruh rumah tangga ing Amerika Serikat ing taun 1914

Pranala njabaBesut