Lokasi Bay ing Somalia

Bay (Basa Somali: Baay) iku siji laladan administratif (gobolka) ing tlatah kidul Somalia. Kutha krajané ya iku Baidoa. Laladan iki wewatesan karo laladan Bakool, Shabele Ngisor, Juba Tengah, lan Gedo.

Pamérangan administratifBesut

Laladan Bay iku laladan kang paling padhet sing ndunungi Somalia lan kapérang dadi distrik-distrik:

Baidoa biyèn minangka kutha krajan laladan Juba Ndhuwur lawas, kang dumadi saka Bay, Gedo, Bakool lan mayoritas tlatah Juba Tengah (Jubbada Dhexe). Laladan kang ana saiki iki dirancang taun 1970-an déning rejim militèr.

DhémografiBesut

Klan-klan kang ana ing tlatah iki:

Klan Rahanweyn kang dadi mayoritas sing ndunungi:

Mirifle

BasaBesut

Mayoritas sing ndunungi nganggo basa Somali dhialek Afmaay. Uga akèh dianggo ing tlatah iki dhialek Afdabare lan Afgarre, uga dhialek Maxaatiri.