Basa Somali

Cithakan:Infobox Language/IPA notice

Basa Somali ya iku basa nasional Somalia sing kalebu sajeroning rumpun Afro-Asia. Basa iki uga dituturaké ing sapérangan wewengkon Ethiopia, Djibouti lan Kenya.

Basa Somali
af Soomaali
Dituturaké ing Somalia, Ethiopia, Djibouti, Kenya
Wilayah Afrika Wétan
Gunggung panutur 15–25 yuta
Ranking Ora ing peringkat 100 gedhé
Rumpun basa Rumpun Afro-Asia
 Cushitik
  Wétan

    Somali

Status resmi
Basa resmi ing Somalia
Regulated by
Kodhe basa
ISO 639-1 so
ISO 639-2 somCithakan:Infobox Language/SIL14
ISO 639-3

Pranala njabaBesut