Belimbing

Belimbing, uga dikenal minangka Carambola utawa Star fruit ing basa Inggris, yaiku woh utawa buah saka Caramelola averrhoa, sawijining spesies wit sing asale saka dhaerah tropis Asia Tenggara.[1][2] Woh iki umume dipangan dadi buah-buahan ing saindenging Asia Tenggara, Pasifik Selatan, Mikronesia, bagean Asia Wétan, lan Karibia. Wit iki ditandur ing saindenging wilayah tropis ing jagad iki.[2]

Belimbing sing durung mateng ing wit

Woh belimbing duwe pucuk utawa sudhut khas sing ana ing sisihe (biasane ana 5-6).[1] Nalika dikethok, wujud buah kasebut meh padha karo lintang, menehi jeneng minangka woh lintang.[1][2] Kabeh woh bisa dipangan, biasane dipangan mentah, lan bisa dimasak utawa digawe olahan liya, lan bisa uga diagawe jus.[1]

RefrensiBesut

  1. a b c d Julia F. Morton (1987). "Carambola (Averrhoa carambola); In: Fruits of Warm Climates". NewCROP, New Crop Resource Online Program, Center for New Crops & Plant Products, Purdue University. pp. 125–128.
  2. a b c "Averrhoa carambola (carambola)". CABI. 27 September 2018. Dibukak ing 5 October 2018.

Pranala njabaBesut