Bennet Omalu

Bennet Ifeakandu Omalu (lair ing wulan Sèptèmber taun 1968[1]) dhèwèké iku fisikawan, patologi forènsik, nèuropatologis Amérika-Nigeria,wong sing kapisan nemu lan nerbitaké chronic traumatic encephalopathy (CTE) ing juru main American football nalika kerja ing Allegheny County kantor koronèr ing Pittsburgh.[2] Banjur dhèwèké dadi ketua medical examiner kanggo San Joaquin County, California, lan dadi profésor ing University of California, Davis, Department of Medical Pathology and Laboratory Medicine.

Yayasan Bennet Omalu Besut

Yayasan Bennet Omalu tujuané kanggo pangumpulan dana riset, ngundakake kesadaran, mènèhi perawatan lan nmokaké obat kanggo wong wong lelara CTE lan TBI.[3] Sawijining misiné  "kanggo advance Humanity of Science."[3]

Urip pribadiBesut

Omalu iku nikah karo Prema Mutiso, warga nagara Kenya. dhèwèké iku manggon ing Lodi, California alan duwé anak loro, Ashly lan Mark.[4] Agamané Omalu ya iku Catholic, lan naturalisasi dadi warga Amérikah Sarékat ing wulan Fèbruari taun 2015.[5]

RujukanBesut

  1. "About Bennet Omalu", Bennet Omalu Foundation website.
  2. Laskas, Jeanne Marie (24 November 2015).
  3. a b "Bennet Omalu Foundation Purpose".
  4. Laskas, Jeanne Marie (2015-11-24).
  5. "Bennet Omalu Foundation launches in Pittsburgh".