Tuduhaké menu pokok

Républik Kénya (panulisan sajeroning basa Inggris lan basa Indonésia: Kenya), iku nagara ing Afrika Wétan kang wewatesan karo Etiopia ing lor, Somalia ing wétan, Tanzania ing kidul, Uganda ing kulon, lan Sudan ing lor-wétan. Banjur nagara iki nduwé pasisir ing Samodra Hindhia ing sisil kidul-wétan. Kénya kang ndunungi 32.021.860 jiwa lan kutha krajané Nairobi.

Républik Kénya
Gendéra
Sesanti: Harambee
(Basa Swahili: Ayo nyambut gawé bebarengan)
Antem: Ee Mungu Nguvu Yetu
(Oh Gusti Pangéran Maha Pancipta)
Kutha krajan
lan paling gedhé
Nairobi
Basa resmi Inggris, Swahili
Papréntahan Républik Multi Parté
Kamardikan
 •  Banyu (%) 2,3%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2004 32.021.860 (37)
 •  Cacah sirah 2002 31.138.735
GDP  (PPP) Rantaman 2004
 •  Gunggung 33.028 (81)
 •  Per kapita 390 (151)
Valuta Shilling Kenya (KES)
Zona wektu MSK (UTC+3)
 •  Mangsa Panas (DST) ora ana (UTC+3)
Kodhé bèl 254 (005 saka Tanzania lan Uganda)
TLD Internèt .ke

Isi

Kutha gedhé lan kang ndunungiBesut

Kutha Padunung
Nairobi 2 940 911
Mombasa 707 400
Nakuru 337 200
Kisumu 273 400
Eldoret 249 100
Nyeri 213 000
Machakos 179 500
Meru 140 900

DhémografiBesut

Kenya iu nagara kang multi ètnis. Akèh-akèhé kang ndunungi Kénya nguwasani rong basa ya iku basa Inggris lan basa Swahili, uga akèh kang wicara nganggo basa ètnis sukuné.

Golongan ètnik
Kikuyu 22%, Luhya 14%, Luo 13%, Kalenjin 12%, Kamba 11%, Kisii 6%, Meru 6%, Afrikan liya 15%, non-Afrikan (Asia, Éropah, lan Arab) 1%
Kutha gedhé
Nairobi, Mombasa, Kisumu, Nakuru lan Eldoret.

AgamaBesut

Agama ing Kénya[1]
religion percent
Kristen
  
45%
Katulik
  
33%
Islam
  
10%
Padunung asli
  
10%
Liya
  
2%


RéferènsiBesut

Pranala njabaBesut