Tuduhaké menu pokok

Républik Uganda iku nagara ing Afrika Wétan. Nagara kang olèh jejuluk "Mutiara Afrika" saka Winston Churchill iki wewatesan karoKenya ing sisih wétan, Sudan ing sisih lor, Républik Dhémokratik Kongo ing sisih kulon, Rwanda ing kidul-kulon, lan Tanzania sarta Tlaga Victoria ing sisih kidul. Jeneng nagara iki asalé saka karajan Buganda kang tlatahé biyèn nyakup pérangan kidul Uganda. Uganda kapérang dadi 70 dhistrik.

Republic of Uganda
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: For God and My Country
(Inggris: "Kanggo Pangèran lan Nagaraku")
Antem: Oh Uganda, Land of Beauty
Kutha krajan
lan paling gedhé
Kampala
Basa resmi Inggris
Papréntahan Républik multipartai demokratik
Kamardikan
 •  Banyu (%) 15,39%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 27.810.000 (41)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$44,69 miliar (76)
 •  Per kapita US$1.728 (155)
Valuta Shilling (UGX)
Zona wektu (UTC+3)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+3)
Kodhé bèl 256 1
TLD Internèt .ug
1. +006 saka Kenya lan Tanzania.

GéografiBesut

 
Peta Uganda
Artikel utama: Géografi Uganda

Senayan ora ndarbèni pasisir, Uganda duwé sawatara tlaga gedhé, kaya ta tlaga Victoria, tlaga Albert,tlaga Kyoga lan tlaga Edward. Negri iki dumunung ing dhataran utwa plateau Afrika Wétan, kira-kira 900 m sak dhuwuré banyu segara. Lumrahé Uganda duwé iklim tropis, nanging ana uga variasi. Uganda andarbèni sawatara pulo ing tlaga Victoria. Kutha-kutha wigati dumunung ing tlatah kidul, ya iku cedhak tlaga Victoria, kalebu kutha krajan Kampala lan kutha ing cedhaké Entebe.

Uganda kapérang dadi 70 dhistrik, 4 laladan administratif: Lor, Wétan, Sentral lan Kulon. Distrik iki dijenengaké miturut kutha kang gedhé dhéwé, umpamané kutha Kampala dumunung ing dhistrik Kampala.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut