Kampala iku kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing Uganda. Kampala kang ndunungi 1.208.544 jiwa (2002). Kampala uga dadi kutha krajan distrik Kampala. Kutha iki dumunung ing elevasi 1.189 m ing koordinat 0°19' LU 35°25' BT.

Kampala
Kampala
Kampala
Nagara Uganda
DistrikDistrik Kampala
Laladan
 • Gunggung189 km2 (73 sq mi)
 • Land176 km2 (68 sq mi)
 • Water13 km2 (5 sq mi)
Élepasi1.190 m (3,900 ft)
Cacah warga (2008 estimasi)
 • Gunggung1.420.200
 • Pepadhet7.514,3/km2 (194,620/sq mi)
Zona wektuEAT (UTC+3)
Peta Uganda nuduhaké lokasi Kampala

Pranala njabaBesut