Tuduhaké menu pokok

Républik Sudan iku sawiji nagara ing Afrika wétan-lor kang dadi nagara gedhé dhéwé ing Afrika lan kerep isih dianggep péranganing Timur Tengah. Kutha krajané ya iku Khartoum.

جمهورية السودان
Jumhuriyyah as-Sudan
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: Al-Nasr Lana (basa Arab: Kamenangan duwéke kita)
Antem: Nahnu Jundullah Jundulwathan ("Kita iku Pasukan Pangéran lan Lemah Kita")
Kutha krajan
lan paling gedhé
Khartoum
Basa resmi Arab
Papréntahan Rezim otoriter
Kamardikan
 •  Banyu (%) 5%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 31.700.000 (32)
 •  Cacah sirah ? ora ana
GDP  (PPP) Rantaman 2003
 •  Gunggung 68.628 (61)
 •  Per kapita 2.046 (126)
Valuta Dinar Sudan (SDD)
Zona wektu (UTC+3)
 •  Mangsa Panas (DST) ora ana (UTC+3)
Kodhé bèl 249
TLD Internèt .sd

Sudan wewatesan karo Mesir ing sisih lor, Eritrea lan Ethiopia ing sisih wétan, Kenya lan Uganda ing kidul-wétan, Kongo lan Républik Afrika Tengah ing kidul-kulon, Chad ing sisih kulon, lan Libya ing kulon-lor.

Uga delengenBesut