Sudan

Républik Sudan iku sawiji nagara ing Afrika wétan-lor kang dadi nagara gedhé dhéwé ing Afrika lan kerep isih dianggep péranganing Timur Tengah. Kutha krajané yaiku Khartoum.

جمهورية السودان
Jumhuriyyah as-Sudan
Patakaning Sudan
Pataka
Aditamènging Sudan
Aditamèng
Cihnabrawit: Al-Nasr Lana (basa Arab: Kamenangan duwéke kita)
Gunagita: Nahnu Jundullah Jundulwathan ("Kita iku Pasukan Pangéran lan Lemah Kita")
Dunungpenering Sudan
Kuthagara
lan brehakutha
Khartoum
JawatbasaArab
PapréntahanRezim otoriter
Kamardikan
• Banyu (%)
5%
Population
• Pikira-kira 2006
31.700.000 (32)
• Cacahjiwa ?
ora ana
GKK  (ITK)Pikira-kira 2003
• Gunggung
68.628 (61)
• Saben wong
2.046 (126)
ArtacihnaDinar Sudan (SDD)
Laladan wektuUTC+3
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+3 (ora ana)
Durawadasandi249
Nagarasandigreha.sd

Sudan wewatesan karo Mesir ing sisih lor, Eritrea lan Ethiopia ing sisih wétan, Kenya lan Uganda ing kidul-wétan, Kongo lan Républik Afrika Tengah ing kidul-kulon, Chad ing sisih kulon, lan Libya ing kulon-lor.

Deleng ugaBesut