Républik Afrika Tengah

Républik Afrika Tengah iku nagara ing Afrika sing ora nduwé pasisir. Nagara iki mawatesan karo Chad ing sisih lor, Sudan ing sisih wétan, Républik Kongo lan Républik Dhemokratik Kongo ing kidul, lan Kamerun ing kulon.

République Centrafricaine
Ködörösêse tî Bêafrîka
Patakaning Républik Afrika Tengah
Pataka
Aditamènging Républik Afrika Tengah
Aditamèng
Cihnabrawit: Unité, Dignité, Travail
(basa Prancis: Manunggal, Mulya, Makarya)
Gunagita: La Renaissance
Dunungpenering Républik Afrika Tengah
Kuthagara
lan brehakutha
Bangui
JawatbasaPrancis, Sango
PapréntahanRépublik
Kamardikan
• Banyu (%)
0%
Population
• Pikira-kira 2003
3.683.538 (124)
GKK  (ITK)Pikira-kira 2004
• Gunggung
$4,7 milyar (152)
• Saben wong
1.163 (163)
ArtacihnaFranc CFA (XAF)
Laladan wektuUTC+1
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+1 (—)
Durawadasandi236
Nagarasandigreha.cf

Mangga PirsaniBesut