Nairobi iku kutha krajan Kenya. Jeneng iki asalé saka basa suku Maasai Ewaso Nyirobi kang tegesé "banyu adhem".

Nairobi
Kutha
Nairobi Skyline
Nairobi Skyline
Gendéra Nairobi
Gendéra
Peparab: The Green City in the Sun
Nagara Kenya
ProvinsiProvinsi
Dibentuk1899
Constituencies of Nairobi
Pamaréntahan
 • MayorGeoffrey Majiwa
Laladan
 • Gunggung696 km2 (269 sq mi)
Élepasi1.661 m (5.450 ft)
Cacah warga (2009)
 • Gunggung3.138.295
 • Pepadhet4.509/km2 (11,680/sq mi)
 [1]
Demonym(s)Nairobian
Zona wektuEAT (UTC+3)
Kodhe laladan020
Situs wèbhttp://www.nairobicity.go.ke
Pemandhangan kutha Nairobi

Nairobi iku salah siji kutha gedhé dhéwé ing Afrika. Kutha iki kang ndunungi watara 3 yuta jiwa kanthi jembar wewengkon watara 150 km2. Koordinat geografisé ya iku 1°16′S 36°48′E / 1.267°S 36.800°E / -1.267; 36.800.

IklimBesut

Dhata iklim {{{location}}}
Sasi Jan Fèb Mar Apr Mèi Jun Jul Agu Sèp Okt Nov Dhès Taun
Sumber: [2]

Uga delengenBesut

RéferènsiBesut