Wewengkon

Wewengkon iku laladan kang dikuwasani utawa dadi teritorial saka siji kadhaulatan. Ing jaman biyèn, siji wewengkon asring dikubengi déning wates-wates kondhisi fisik alam, upamané kali, gunung, utawa segara. Ewadéné sawisé mangsa kolonialisme, wates-wates mau digawé déning nagara kang njajah laladan mau, lan sabanjuré kanthi anané nagara bangsa, istilah kang luwih umum dipigunakaké yaiku wates nasional.

Deleng ugaBesut

Cithakan:Pamérangan nagara