Beras ireng

Nasi ireng minangka sawijining jinis sega spesies Oryza sativa L., sawetara kalebu beras ketan . Nasi ireng uga dikenal minangka 'Beras Terlarang' ing Tiongkok Kuno amarga mung sing kalebu kelas ndhuwur sing bisa mangan. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; refs tanpa jeneng kudu ana isiné

Nasi ireng
Nasi ireng kaya sing didol ing China

Saiki ana maneka werna jinis beras ireng, kalebu beras ireng Indonesia, beras balatinaw Filipina, [1] lan beras ireng mlathi Thailand. Nasi ireng dikenal minangka chak-hao ing Manipur, ing endi panganan cuci mulut digawe saka beras ireng disajakake ing pesta utama.

ReferensiBesut

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng prri1