Kakawin Bhāratayuddha

(Kaelih saka Bharatayuddha)

Kakawin Bhāratayuddha iku kakawin ing basa Jawa Kuna. Kakawin iki salah sijining kakawin sing misuwur dhéwé ing sajarah sastra Jawa Kuna. Karya sastra iki dianggit déning Mpu Sedah lan Mpu Panuluh. Taun panganggitan iki katulis mawa sangkala sang akuda-śuddha-candramā. Sangkala iki tegesé taun 1079 Saka utawa taun 1157 Masehi.

Kaca kapisan édisi kakawin Bhāratayuddha déning Gunning (1903) dalam aksara Jawa.

SumberBesut

  • Kodhe basa ora trep. R. Ng. Poerbatjaraka. 1952. Kapustakan Djawi. Djakarta: Djambatan.