Bierock minangka roti lapis roti kue adonan ragi kanthi isi gurih, asale ing Eropa Wétan, bisa uga ing Ruslan. Panganan kasebut umume kanggo masarakat Volga Jerman ing Amerika Serikat lan Argentina. Iki digawa menyang Amerika Serikat ing taun 1870an dening para imigran Mennonite Ruslan Jerman.[1] Ejaan liyane yaiku bieroch, beerock, berrock, bierox, beerrock lan kraut bierock ing AS, lan pirok utawa kraut pirok ing Argentina. Bierock diiseni daging sapi sing wis mateng lan wis dibumboni, kubis abrit lan bawang, banjur oven dipanggang nganti adonan dadi coklat emas. Sawetara varian kalebu wortel parut.

Bierock
JinisSandwich
Panggonan asalEastern Europe
Buku masakan: Bierock  Médhia: Bierock

Bierock padha karo pirogi / pirozhki saka masakan Ruslan lan börek masakan Turki . Ana debat babagan etimologi nyata tembung bierock . Biasane dianggep bierock asale saka tembung Ruslan pirog .[2][3][4] Nanging, sawijining teori anyar nyathet manawa tembung bierock bisa uga asale saka börek .[5] Teori iki adhedhasar jarak cedhak geografis saka tilas Volga Jerman ASSR sing saiki dadi Kazakhstan uga pengaruhe pedunung akeh wong-wong sing guneman kanthi sejarah ing Turki kayata Kazakhs lan Tatar sing manggon ing wilayah Volga .[6] Nanging teori kasebut ora bisa uga kabukten kanthi nyata.

Referensi besut

  1. Rees, Amanda (2004). The Great Plains region. Greenwood encyclopedia of American regional cultures. Westport, Conn.: Greenwood Press. kc. 253. ISBN 0-313-32733-5.
  2. Andrew F. Smith (2007). The Oxford Companion to American Food and Drink. Oxford University Press. kc. 48. ISBN 9780195307962.
  3. Timothy J. Kloberdanz (1988). "Symbols of German-Russian Ethnic Identity on the Northern Plains". Great Plains Quarterly. Center for Great Plains Studies, University of Nebraska-Lincoln. 8: 13.
  4. Timothy J. Kloberdanz; Rosalinda Kloberdanz (1993). Thunder on the Steppe: Volga German Folklife in a Changing Russia. American Historical Society of Germans from Russia.
  5. "You Say Purek, I Say Beerock". latimes. Dibukak ing 27 May 2016.
  6. "Turkic words in Russian". Languages Of The World. Dibukak ing 27 May 2016.