BlackBerry

BlackBerry ya iku piranti seluler kang duwé kasanggupan ladènan push e-mail, telepon, sms, njlajah internèt, messenger (Blackberry Messenger/BBM), lan kamampuan nirkabel liyané.[2] Panggunan gadget canggih iki fenomenal banget ing jaman saiki, nganti dadi kabutuhan kaya fashion.[2] BlackBerry wiwitan kawanuhaké ing taun 1997 saka perusahaan Kanada, Research In Motion (RIM).[2] Kamampuan nyaluraké informasi liwat jaringan data nirkabel saka layanan perusahaan tilpun genggem.[2]

Blackberry
Blackberry Logo.svg
BlackBerry Torch.jpg
BlackBerry Torch
Jejaringan kang mathukGSM850/900/1800/1900
GPRS/EDGE/UMTS
CDMA/1xEV-DO
iDEN
Ukuran50 mm × 106.7 mm × 14.5 mm[1]
Bobot87.9 g to 155 g dependent upon model
Mémori64 MB to 1 GB dependent upon model
Pakatonan480 × 360 pixels
(Curve 8900/Tour 9630/Bold 9700)
360 × 480 pixels (Storm)
480 × 320 pixels (Bold)
320 × 240 pixels (8300/8700/8800/8500 Series)
240 × 260 pixels
(7100/8100 Series)
240 × 320 pixels (8200 Series)
65.000 warna
KonèktivitasmicroSD, USB, Bluetooth, WiFi, GPS

Sajarah BlackBerry ing IndonesiaBesut

BlackBerry wiwit ditepungaké ing Indonésia ing tengahing sasi Dhésèmber 2004 déning operator Indosat lan perusahaan Starhub.[2] Perusahaan Starhub ya iku kang ngejewantahan saka RIM kang duwé kanca BlackBerry.[2] Pasar BlackBerry diramèkaké déning rong operator gedhé ya iku Excelcom lan Telkomsel.[2] Awit saka panjaluké pamaréntahan Indonesia, BlackBerry mbukak perwakilan ing Indonesia saka wiwit sasi November 2010.[2]

Prodhuk unggulané BlackBarryBesut

Prodhuk kang dadi andalan utama lan nggawé BlackBarry disenengi ing pasar ya iku surat-e gegas (push e-mail).[2] Prodhuk iki duwé sebutan surat-e gegas amarga kabèh surat-e anyar, pratélan kontak, lan informasi jadwal (tanggalan)kang dilebokake ning BlackBerry kanthi otomatis.[2] Padha karo kang wis diandharaké ing ndhuwur ngenani kaunggulané BlackBerry, ya iku push e-mail.[2] Nganggo push e-mail mlebu bisa diterusaké langsung ing ponsel.[2] E-mail uga nglakoni [2] prosès komprèsi lan scan ing server BlackBerry saéngga aman saka virus. Lampiran file kaya dhokumèn Microsoft Office lan PDF bisa dibukak kanthi gampang.[2] Email kang ukurane 1 MB, manawi mlebu ning push e-mail bisa dadi 10 kb kang isiné isih padha.[2]

Popularitas BlackBerryBesut

Ing Indonésia lan ing India, BlackBerry isih panggah populèr. Ing Amérikah Sarékat, ing taun 2009, BlackBerry nguwasani pangsa pasar gedhéné 50%, nanging ing taun 2012 anjlog dadi 3% amarga kalah karo i-Phone.[3]

Cathetan sukuBesut

  1. "BlackBerry Pearl". Research In MotionRIM. 2006. Dibukak ing 2006-09-18.
  2. a b c d e f g h i j k l m n o www.berryindo.com(dipuntingali tanggal 2 Agustus 2011)
  3. BlackBerry becomes a source of shame for users. New York Times. Diaksès tanggal 10 November 2012