Boeing Company (NYSE: BA) iku siji perusahaan panggawé montor mabur lan aeroangkasa, duwé markas ing Chicago, Illinois, kanthi fasilitas prodhuksi gedhé dhéwé ing Everett, Washington, cerak Seattle, Washington. Boeing Company uga wujud kontraktor pertahanan, lan siji komponèn saka Dow Jones Industrial Average.

The Boeing Company
Publik (NYSE: BA, TYO: 7661)
IndhustriDirgantara lan Pertahanan
Diyasa1916, Seattle, WA
Kantor gedhéChicago, Illinois, AS
Wong kunci
W. James McNerney, Jr., CEO
WijilMontor mabur penumpang komersial
Montor mabur militèr
Gegaman
Sistem luar akasa
Jasa komputer
Olèh-olèhanIncrease $61,5 miliar USD (FY 2006)[1]
Increase $2,2 milyar[1]
Cacah karyawan
153.000 (2006)
DhivisiBoeing Commercial Airplanes
Integrated Defense Systems
Anak kumpeniAviall
Jeppesen
Boeing Australia
SloganForever New Frontiers
Sana jaringanBoeing.com

Boeing dimadegaké déning William Edward Boeing, siji wong kang awalé ya iku pebisnis lan panegor kayu kang suksès. Bebarengan karo kancané George Conrad Westervelt nalika taun 1916, panjenengané madegaké perusahaan pabrik montor mabur kang wektu iku jenengé Pacific Aero Products.

Loro divisi utama saka Boeing ya iku Boeing Integrated Defense Systems (IDS), duwé tanggung jawab kanggo prodhuk militèr lan akasa, lan Boeing Commercial Airplanes (BCA), duwé tanggung jawab kanggo pesawat sipil.

Pratélan montor mabur BoeingBesut

 
Boeing 707 lan 747 iku panopang utama dagangan montor mabur Boeing lan montor mabur utama kang dipigunakaké nganti pungkasan dasawarsa 1970-an.

PanumpangBesut

MilitèrBesut

Pirsanana ugaBesut

Pranala njabaBesut

RéferènsiBesut

  1. a b "Financial Statements and Supplemental Data". Form 10-K. The Boeing Company. 2006. Retrieved 2007-06-10.