Boenga Roemah Makan

Boenga Roemah Makan iku lakon kang dianggit déning Utuy Tatang Sontani.[1][2] Lakon iki rampung dianggit taun 1947, diterbitaké taun 1948 déning Balai Pustaka, lan kerep dipentasaké taun 1950-an.[1]

Cerita iki ya iku salah sawijining kaca benggala kacondongan pamikiran panganggité kang idèntik rasional.[3] Utuy nolak kakolotan lan nentang idéalisme kang ora réalistis, dhèwèke ngècè moralitas lan dogma agama.[3]

H. B. Jassin nyanggah yèn lakon iki diunèkaké sipat psikologis.[4] Ana buku Kesusastraan Indonesia Modern dalam Kritik dan Esei II (1985:148), dhèwèké omong yèn ora cetha kanggo dhèwèké ngenani sisih kajiwané Ani.[4]

Miturut Boen S. Oemarjati, ana bukuné Wujud Lakon dalam Sastra Indonesia (1971:204), Utuy Tatang Sontani lan Kirdjomuljo kalebu juru tulis kang kasil nulis lakon kang madeg saka sak babak.[5]

Cathetan sukuBesut

  1. a b Dendy Sugono 2003, kc. 63.
  2. Reza (2015). "Drama Cinta Ani dan Pemuda "Setengah Matang"". Kreativa. Dibukak ing 8 August 2016.
  3. a b Nurhadi (22 December 2015). "TEATER BARUNA HADIRKAN BUNGA RUMAH MAKAN". uny.ac.id. Dibukak ing 12 August 2016.
  4. a b Dendy Sugono 2003, kc. 64.
  5. Dendy Sugono 2003, kc. 65.

BibliografiBesut

  • Dendy Sugono, èd. (2003). Ensiklopedia Sastra Indonesia Modern. Bandung: Remaja Rosdakarya. ISBN 979-692-283-5.

Pranala njabaBesut