Brandon Salim

aktor saka Indonesia

Brandon Nicholas Salim ( lair ing Jakarta, 19 Sèptèmber 1996; umur 24 taun ) yaiku aktor, pambiwara lan gitaris saka Indonesia.

Brandon Salim
Nama lahir Brandon Nicholas Salim
Lahir 19 September 1996 (umur 22)

pra=Indonesia|tepi|22x22px|Bendera Indonesia Jakarta, Indonesia
Pekerjaan Aktor, gitaris, host
Tahun aktif 2008 - sekarang
Tinggi badan 1,81 cm (12 in)
Orang tua Ferry Salim (ayah)

Merry Prakasa (ibu)

KarirBesut

Brandon miwiti kariré minangka pandega saka sawijining band sing digawé taun 2008 kanthi jénéng Lights ON. Dhèwèké dadi gitaris lan pénulis lagu. Dhèwèké bisa main instrumèn musik kaya ta gitar, drum lan piano. Ing taun 2013, Lights On band mlebu industri musik kanthi profésional kanthi dikontrak déning pérusahaan rekaman HITS sing dadi anak perusahaan saka grup MNC / RCTI. Ing akhir taun 2014, Lights ON ngétokaké single pisanan kanthi irah-irahan 'CARI KAMU'. Saliyané dadi musisi, Brandon Nicholas Salim uga nduwèni bakat ing donya akting lan presenter ing ngéndi bakat iki nurun saka bapaké Ferry Salim sing dadi aktor senior lan prèsènter misuwur ing jamané. Film layar lebar kang irah-irahané Heart Beat dirilis ing 2015. Ing film iki Brandon jumeneng karo personèl girlband BLINK.

FilmografiBesut

FilmBesut

Taun Judhul Role Informasi
2015 7 Dina Penetrating Wektu Michael
Ngalahake ati Lido
Gengen Patrick minangka bocah enom
2016 Beauty and the Best Reza
Mangsa Ing Tokyo Sato Tomoyuki
2017 A: I, Hate & Love Alex
The Underdogs Dio
2018 Dilan 1990 Beni
Ya, Ben Nando
Mata Dewa Bumi
R: Raja, Ratu & Rahasia Raja
Micin Generation Pak Anggara isih enom
2019 Dilan 1991 Beni
Taufiq: Wong sing Nantang Badai Yaman
Yowis Ben 2 Nando
Gratis Ing produksi

FTVBesut

  • Lovepedia: Love Meter (2016) minangka Liem
  • Lovepedia: Rumus Cinta Guru Private (2016) minangka Richard
  • Lovepedia: Valentines Unit (2016) minangka Tio

Seri TVBesut

  • Tetangga Masa Gitu? minangka Bobby Ricky (NET TV)
  • Gantung (Malaysia) minangka KJ (Astro Malaysia)
  • Insta Geram (Singapura) minangka Haris (Mediacorp Suria)
  • Enigma minangka William (Net TV)
  • The East minangka MDP (Net TV)
  • Kelas Internasional minangka Adit (TV Net)

PambiwaraBesut

  • Breakout (NET. )
  • Mamamia minangka hakim (Indosiar)
  • X-Cool (RCTI)
  • Topik (RTV)
  • iClub48 (NET. )
  • 1st Place (Trans TV)
  • Ngabuburit (Trans TV)
  • Mentions Ur Music (Transvision)
  • Telequiz Popmie! (SCTV)
  • Inbox Life Hacks (SCTV)

WebseriesBesut

  • Love Distance (Korea x Indonesia) minangka Ben (2018)
    1. AnakArtis Season 3 (2017)
    2. AnakArtis Musim 2 : The Royal Relationship (2016)
    3. Anak Artis : The New Royalty (2015)

DiskografiBesut

SingleBesut

  • Brandon Salim - Find You (2017)
  • Yowis Ben OST (2018)
  • Yowis Ben 2 OST (2019)

PariwaraBesut

  • Yamaha Mio M3 karo Tasya Kamila (2015)
  • Vit-Amin Teh Orang Tua Group (2018)
  • Luwih apik (Mayora Indah) (2019)
  • Ointment 88 (2019)

PangajiBesut

  • Ter-Modern Celebrities Young ing ing Pasang Fashion Awards 2015 (nominasi)
  • Favorite Teen Favorite ing Pasang Fashion Awards 2016 (Nominasi)
  • New Arrivals ing 2016 Celebrity Awards (Nominasi)
  • Dilan 1990 ICA 5.0 kanggo 2018 NET TV Movie of the Year (Pemenang)
  • Dilan 1990 Choice Award Indonesia kanggo SCTV Movie of the Year (Pemenang)
  • Yowis Ben FFB 2019 Kategori Film Remaja karo Kearifan Lokal (Pemenang)
  • Yowis Ben LSF 2019 Kategori Klasifikasi Film Film Umur 13+

Pranala njabaBesut

[[Kategori:Aktor Indonesia]] [[Kategori:Lair 1996]]