Tuduhaké menu pokok

Bronisław Kasper Malinowski (1884-1942) ya iku antropolog lan psikolog saka Polen. Malinowski nresnani ing antropologi sarana buku Frazer.[1] Dhèwèké lunga menyang Inggris kanggo sinau antropologi, manggon lan nyambut gawé ing kana. Dhèwéké miwiti kerja lapangan ing taun 1914-1918 ing Irian Wétan. Uga dhèwèké kerja lapangan ing daérah Mailu, Dobu, lan akhiré ing Trobriand. Sawisé bali menyang Inggris, Malinowski nulis karya-karya kang mbahas bab masarakat ing kapuloan iku. Salah siji kang kawentar dhéwé ing kalangan antropologi lan saliyané antropologi, ya iku Argonauts of the Western Pacific ing taun 1922.[1] Isi buku iki nggambarké sistem dedagangan antara dèrétan pulo ing kapuloan Pasifik kuwi. Sistem dedagangan mau basa ing basa kana diarani kula, kang dadi isi pokok sing buku Malinowski mau. Cara nulis étnografi kang dienggo Malinowski iku dadi cara anyar ing étnografi nalika iku.[2]

Bronisław Malinowski
Bronislawmalinowski.jpg
LairBronisław Kasper Malinowski
7 April 1884
Kraków, Polen
Pati16 Mèi 1942(1942-05-16) (umur 58)
New Haven, Connecticut, Amérikah Sarékat
BangsaPolen
Alma materPhD saka Jagiellonian University, Kimia Fisis ing Universitas Leipzig, PhD, Élmu Alam saka London School of Economics
Kondhang ingBapak Antropologi Sosial
Karièr ngèlmiah
InstitutionsUniversitas Yale, London School of Economics
Mahasiswa dhoktoralEdmund Leach, Audrey Richards
Mahasiswa dhoktoral liyanéRaymond Firth
E. E. Evans-Pritchard
H. Powdermaker
Meyer Fortes
Fei Xiaotong
MrabawaniÉmile Durkheim
Charles Gabriel Seligman
Edvard Westermarck
KaprabawanKarl Polanyi

RujukanBesut

  1. a b Koentjaraningrat (1964). Tokoh-tokoh Antropologi. Jakarta: Penerbitan Universitas. kk. 60–61. 
  2. Gaillard, Gérald (2004). The Routledge Dictionary of Anthropologists. London: Routledge. k. 134. ISBN 0-203-49900-X.