Sajeroning géomètri, bumbungan utawa slènder iku wangun ruwang telung dhimènsi kang kawangun saka rong bunderan idhèntik kang sajèjèr lan siji pesagi dawa kang ngubengi kaloro bunderan mau. Bumbungan duwé 3 sisih lan 2 rusuk.

Sawijining wangun tabung

Kaloro bunderan diarani dhasar lan tutup bumbungan sarta pesagi dawa kang ngemuli karan kemul bumbungan.

Rumus éitungan silinderBesut

Jembar alas silinderBesut

 

Jembar slimutBesut

  ....

Jembaré reraiBesut

 

     , atau

     

VolumeBesut