Céri

Cherry minangka woh saka pirang-pirang tanduran saka genus Prunus, lan minangka drupe daging (woh watu). Ceri komersial dipikolehi saka kultivar saka pirang-pirang spesies, kayata avium Prunus manis lan Prasus cerasus sing asem. Jeneng 'ceri' uga nuduhake wit ceri lan kayu, lan kadhang ditrapake ing almond lan wit kembang sing padha kanthi visual ing genus Prunus, kaya ing "hiasan hias" utawa " kembang ceri ". Cherry liar bisa uga ngrujuk menyang spesies ceri sing tuwuh ing njaba budidaya, sanajan avium Prunus asring diarani kanthi jeneng "ceri liar" ing Kapuloan Inggris.

Prunus avium, ceri manis, uga diarani ceri liar
Prunus cerasus