Candhi Gebang

Koordhinat: 7°45′05″S 110°24′59″E / 7.7514362°S 110.4162931°E / -7.7514362; 110.4162931

Candhi Gebang inggih punika salah siji candhi ingkang dumunung ing Ngayogyakarta. Langkung tepatipun wonten ing dhusun Gebang, Wedamartani, Ngemplak, Sléman, Yogyakarta. Candhi Gebang kalebet candhi Hindhu amargi wonten lingga kaliyan yoninipun.[1]

Candhi Gebang

SajarahBesut

Candhi Gebang kapanggih kaliyan warga sakitar wonten ing wulan November 1936, ingkang kapanggih inggih punika Arca Ganesha.[2] Amargi punika Dinas Purbakala ngadakaken panalitèn lajeng mangertosi manawi arca punika pérangan saking satunggiling yasan, lajeng panalitenipun dilajengaken kanthi manggihaken sanèsipun malih.[2]

Struktur yasan candhiBesut

Wiyaripun candhi gebang inggih punika 5,25 mèter x 5,25 mèter, inggilipun 7,75 mèter.[1] Wangunan candhi madhep ngétan lan wonten satunggal sisih ingkang wonten undhak-undhakanipun, ingkang tigang sisih sanèsipun boten wonten undhak-undhakanipun.[1]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c jogja.tribunnews.com(Kaundhuh tanggal 9 Juni 2012)
  2. a b belajarsejarah.com(Kaundhuh tanggal 9 Juni 2012)