Candhi Pari sing manggon ing Désa Candi Pari, Porong, Sidoarjo, Jawa Timur, ditemokaké tanggal 16 Oktober 1906[1]. Nalika pamarintah HIndia Belanda, Candhi Pari wis didandani lan ditambahi kayu ing plangitan lawang mlebu. Sabanjuré, didandani manèh ing taun 1994--1999 ing sakngisoré tanggung jawab Kanwil Depdikbud lan SNSP (saiki BPCB) Jawa Timur.

WujudBesut

Candhi Pari mawujud wewangunan pesegi saka bata, madhep ngulon nganggo watu andhesit. Candhi iki dawané 18,86 m; ambané 14,10 m; lan dhuwuré 13,40 m. Nalika disawang, Candhi Pari katon cendhèk lan dawa. Payoné mirip candhi-candhi Khmer (Kamboja) lan Champa (Viètnam).

RujukanBesut

  1. Sedyawati, Edi, 1938-; Indonesia. Direktorat Pelestarian Cagar Budaya dan Permuseuman,. Candi Indonesia (Cetakan pertama ed.). [Jakarta]. ISBN 978-602-17669-3-4. OCLC 886882212.CS1 maint: extra punctuation (link) CS1 maint: multiple names: authors list (link)