Candil Seurieus

Dian Dipa Chandra' ning masarakat kondhang karo jeneng Candil ya iku penyanyi rock saka Indonésia kang wiwitanế kondhang amarga dadi vokalis grup band Seurieus.[1] Grup musik kang digarap déning dhèwèké iku kondhang amarga tembangan kang judhulé Rocker Juga Manusia.[1] Priya kang lair ning tanggal 25 Agustus 1974 iki nikah karo wanita kang jenengé Fanny, saiki wis duwé anak siji kang dijenengi Biya.[1]

Candil Seurieus

KARIRBesut

Kariré ning donya hiburan Indonésia diwiwiti bebarengan karo Ezy (kibor), Koko (gitar), Hayam (drum), Mulek (bass), lan Deenar (gitar) kang nggabung ning grup musik kang dijenengi Seurieus.[1] Bebarengan karo Seurieus dhèwèké wis ngerilis ROCKS BANG-GET (2003), ROCKER JUGA MANUSIA (2004), HEART ROCK (2006), SAMA-SAMA CARI MAKAN (2007), lan SERDADU ROCK (2008).[1]

Ora namung nembang, dhèwèké uga tau tampil dadi cameo ning filem-filem Indonésia, kaya ta dadi waria ning filem kang judhulé THE TARIX JABRIX lan ning filem kang judhulé ASOY GEBOY.[1] Ning taun 2008, Candil ditawari kanggo ngerjakaké scoring filem KAWIN LARIS.[1] Ora namung iku, dhèwèké uga kapilih dadi paraga kanggo tokoh Mahmud, ya iku asisten penghulu ning filem mau.[1]

Nanging, sasuwené 14 taun bebarengan karo Seurieus, Candil mutusakjudulé kanggo metu saka band kang wis gawé dhèwèké kondhang ning donya hiburan Indonésia awit Dhésèmber 2008.[1][2] Dhèwèké luwih seneng solo karir amarga bisa ngejak duet para penyanyi lan musisi Indonésia.[2] Ora namung sibuk kanggo akting ning layar lebar, bapak kang wis duwé anak loro iki lagi nggarap album soloné.[1]

Sasuwené nggarap album solo, Candil wis nglakoni kolaborasi karo musisi-musisi liyané kaayata Peterpan lan Saykoji.[1] Candil nyambut gawé karo Peterpan kanggo nggarap single kang berjudulé Ayah.[1] Nanging kerja sama karo Saykoji iku kanggo nggarap soundtrack ning filem garapané kang judhulé SELENDANG ROCKER.[1]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j k l m biografi Candil Seurieus dipununduh tanggal 18 September 2011
  2. a b berita Candil Seurieus dipununduh tanggal 18 September 2011