Vaud
Lambang Kanton Vaud
Peta Swiss nuduhaké Kanton Vaud
Ibu kutha Lausanne
Wilayah 3212 km² (Peringkat angka 4)
Titik paling dhuwur Les Diablerets 3210 m
Cacah pedunung (2004) 657.700 (Peringkat angka 3)
205 /km²
Bergabung 1803
Singkatan VD
Basa Prancis
Eksekutif Conseil d'Etat (7)
Legislatif Grand Conseil (150)
Kuthamadya 376 (wiwit 1 Januari 2008) buah
Distrik 10 distrik
Situs resmi www.VD.ch
Peta Kanton Vaud

Kanton Vaud (basa Jerman: Waadt, basa Romansh: Vad, basa Arpitan: Vôd) iku sawijining kanton ing Swiss sing wiyar wilayahé 3.212 km² lan populasiné 626.200 jiwa (2003). Ibukuthané ya iku Lausanne.

KuthamadyaBesut

Ana 376 kuthamadya ing kanton Vaud.

Dhistrik AigleBesut

Dhistrik Broye-VullyBesut

Dhistrik Gros-de-VaudBesut

Dhistrik Jura-Nord vaudoisBesut

Dhistrik LausanneBesut

Dhistrik Lavaux-OronBesut

Dhistrik MorgesBesut

Dhistrik NyonBesut

Dhistrik Rivera-Pays-d'EnhautBesut