Carakiril

Carakiril (Ing: Cyrillization; Ind: Kirilisasi; Aksara Jawa: ) ya iku alihaksara saka aksara liya menyang aksara Kiril. Carakiril lumrahe anduweni tatalaku kang ajêg kaya ta kanggo anulis jeneng wong utawa papan ing ariwarti utawa buku.

Aksara Kiril 'Dwe', kang lumrah kanggo tuladhaning carakiril lan kabisaning basa wiwitan kanggo amrabawani aksarane.

TuladhaBesut

Ana saperangan carakiril mligi kang dinggo lan katrima dening basa-basa Slav Wetan:

Carakiril basa Cina (Mandharin)

Carakiril basa Inggris

Carakiril basa Espêrantho

Carakiril basa Frãs

Carakiril basa Jerman

Carakiril basa Ithali

Carakiril basa Porthugis Anggolà

Carakiril basa Espanyà

Carakiril basa Ellas

Carakiril basa Nippon

Carakiril basa Korya

Carakiril basa Arab

Carakiril basa Hindhi

Carakiril basa Polski

Carakiril basa Afrikāns

Carakiril basa Kikongo

Carakiril basa Albanian

Carakiril basa Armeniyan

Carakiril basa Lituwaniyan

Carakiril basa Romani

Carakiril basa Ibrani

Carakiril basa Malayu

Carakiril basa Vyetnam

Carakiril basa Fin

Carakiril basa Welsh

Carakiril basa Czech lan Slovag

Basa liyane

Sawang ugaBesut