Tuduhaké menu pokok

Karl Friedrich Benz 1844-1929, punika satunggiling insinyur saking Jerman. Piyambakipun misuwur anggènipun nyiptakaken mesin pangobongan lebet (basa Indonésia: mesin pembakaran dalam) ing warsa 1885.

Karl Benz
Carl-Benz coloriert.jpg
Lair(1844-11-25)Novèmber 25, 1844
Mühlburg (Karlsruhe)
PatiApril 4, 1929(1929-04-04) (umur 84)
Ladenburg
BangsaGerman
WiyataUniversity of Karlsruhe
BojoBertha Ringer
Anak5, Eugen, Richard, Clara, Ellen, Thilde
Wong tuwaJohann George Benz (father), Josephine Vaillant (mother)
Karya
Proyèk wigatifounded Mercedes-Benz
Disain wigatiBenz Patent Motorwagen
Kamajuan wigatigasoline-powered automobile
Karl Friedrich Benz

Uga delengen liyanéBesut

Pranala njabaBesut

Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.