Crimson Peak

Crimson Peak yaiku film drama fantasi Amerika Serikat taun 2015 sing disutradarani dening Guillermo del Toro lan digawé dening Guillermo del Toro, Callum Greene, Jon Jashni lan Thomas Tull. Naskah film iki ditulis dening Guillermo del Toro lan Matthew Robbins. Juru paragane film iki yaiku Mia Wasikowska, Tom Hiddleston, Jessica Chastain lan Charlie Hunnam .

Crimson Peak
Barkas:Crimson Peak Logo.jpg
Poster film Crimson Peak
DisutradaraniGuillermo del Toro
DiprodhuseriGuillermo del Toro
Callum Greene
Jon Jashni
Thomas Tull
DiskénariyoniGuillermo del Toro
Matthew Robbins
DibintangiMia Wasikowska
Tom Hiddleston
Jessica Chastain
Charlie Hunnam
DimusikiFernando Velázquez
SinématografiDan Laustsen
Dibesut déningBernat Vilaplana
Perusahaan
prodhuksi
Legendary Pictures
DDY Productions
Dibabar déningUniversal Pictures
Tanggal metu
Suwéné
119 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$55 juta[2]
Kalarisan$74,679,822[2]

Film Crimson Peak wiwit tayang ing Fantastic Fest ing September 25, 2015 lan dirilis ing Amerika Serikat ing 16 Oktober 2015.[3][4] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

ParagaBesut

  • Mia Wasikowska minangka Edith Cushing
    • Sofia Wells minangka Edith sing enom
  • Tom Hiddleston minangka Sir Thomas Sharpe [5][6]
  • Jessica Chastain minangka Lady Lucille Sharpe [7]
  • Charlie Hunnam minangka Dr. Alan McMichael
  • Jim Beaver minangka Carter Cushing [8]
  • Burn Gorman as Mr. Holly
  • Jonathan Hyde minangka Ogilvie
  • Leslie Hope as Mrs. McMichael [9]
  • Doug Jones minangka ibune Edith lan ibune Lady Beatrice Sharpe [10]
  • Javier Botet minangka hantu Margaret McDermott, Pamela Upton lan Enola Sciotti [10][11]

Tanggepane juru kritikBesut

Film Crimson Peak pikantuk rulasan apik saka para juru kritik Adhedhasar Tomat Rotten, film nduweni rating 71%, miturut 238 review, kanthi rating rata-rata 6.5 / 10.[12] Adhedhasar Metacritic, film iki pikantuk nilai 66 saka 100, adhedhasar 37 kritik, nuduhake "review apik".[13] Adhedhasar CinemaScore, film iki entuk nilai "B-" saka panonton film kanggo skala A + nganti F.[14]

Box officeBesut

Film Crimson Peak entuk $ 31,090,320 ing Amerika Utara lan $ 43,589.502 ing negara liya. Total revenue sing ditampa dening film iki nganti $ 74,679,822, ngluwihi biaya anggawe film iki $ 55 yuta.[2]

Ing bukaan akhir minggu, film iki entuk $ 13,143,310, manggoni urutan kaping papat ing box office.[2]

RujukanBesut

  1. "Crimson Peak (15)". British Board of Film Classification. September 25, 2015. Dibukak ing September 25, 2015.
  2. a b c d "Crimson Peak (2015)". Box Office Mojo. Dibukak ing January 10, 2016.
  3. "Universal Dates Crimson Peak, Ouija, Pitch Perfect 2 and More!". ComingSoon.net. Dibukak ing 2014-01-31.
  4. Ford, Rebecca. "'Pitch Perfect 2,' 'Crimson Peak,' 'Everest' Get Release Dates". Hollywood Reporter. Dibukak ing 5 February 2014.
  5. Hayden, Erik (September 6, 2013). "Tom Hiddleston to Star in Guillermo del Toro's 'Crimson Peak'". The Hollywood Reporter. Dibukak ing December 15, 2013.
  6. Weintraub, Steve 'Frosty' (September 24, 2013). "Charlie Hunnam Talks PACIFIC RIM, Seeing the Film for the First Time, Spending 27 Days in the Con Pod Set, SONS OF ANARCHY, and CRIMSON PEAK". collider.com. Dibukak ing December 15, 2013.
  7. Kroll, Justin (April 5, 2013). "Jessica Chastain Boards del Toro's 'Crimson Peak'". Variety. Dibukak ing December 15, 2013. Italic or bold markup not allowed in: |publisher= (pitulung)
  8. Lammers, Tim. "Exclusive Interview: 'Thor' Co-Star Tom Hiddleston to Ascend 'Crimson Peak' with Guillermo del Toro". FearNet.com. Dibukak ing November 21, 2013.
  9. The Deadline Team (February 13, 2014). "'Hemlock Grove's Penelope Mitchell Cast In Two Films; Joanna Cassidy Joins 'Visions'; Leslie Hope Added To 'Crimson Peak'". Deadline.com. Dibukak ing February 14, 2014.
  10. a b Lyons, Parker (July 10, 2014). "Doug Jones Panel – Exclusive DELTOROCON Podcast". Dibukak ing July 10, 2014.
  11. Liffey (November 22, 2013). "Holy "Mama" – An Interview with Javier Botet". The Dodgy. Dibukak ing December 15, 2013.
  12. "Crimson Peak (2015)". Rotten Tomatoes. Dibukak ing December 23, 2017.
  13. "Crimson Peak reviews". Metacritic. Dibukak ing December 23, 2017.
  14. "CinemaScore". cinemascore.com.

Pranala njabaBesut